Somethings in life you'll never forget

Jeg sa joher om dagen at jeg skulle fortelle hvordan turen var i konsentrasjonleirene. Vet at det er mange skoler i Norge som har vært der, men dette er min historie.
Dagen vi reiste husker jeg ikke, men det var den siste uka i sommeferien. Vi fikk ikke lov til å reise i skoletiden.
Det første vi gjorde var å ta buss til København og ta båt hele nattan til Polen. Da vi kom fram på morgen husker jeg det var sol og varmt. Vi satte oss på bussen igjen og dro videre til krakow. Vi var ikke fremme før 21 på kvelden og vi fikk servert ekkel mat. Sausen var serriøst refleks grønn  ( vi levde på mcern hele uka) romma på de første hotellet i krakow var drit fint. Jeg sov sammen en venninne og vi hadde STORT rom bare for oss to. Det var deilig. Vi løp jo så klart ut av romma og var på andre rom som vi IKKE fikk lov til. Jeg og venninnen min sovna inne på et annet rom en natt og vi fikk døds mye kjeft. haha

! Dagen etter så dro vi til Birkenau. Husker jeg var super trøtt den dagen og var spent på turen. Da vi kom fram så vi bare murbyggninger. Vi fikk utdelt slags radior og headsett for vi ble guida rundt av en engelsk guid. Vi fikk se inni i byggningene og fengslene og piggjerder. Helt ubeskrivelig. Etterhvert kom vi inn det rommet der det var hår, hår som de hadde barbert av de stakkars menneskene. Jeg lover dere, det luktet. Luktet vondt! Det var drit trist også! Etter det så fikk vi se bager, det sto navn på de. Det var rart å tenke på at mest sannsynlig så var navnet på de bagene borte for alltid. Vi så også skoa de hadde. Det var ikke lett. Og vi fikk også se hvor mye de hadde tatt med seg, kjeler, kamer osv. De trudde jo bare de skulle flytte! De lagde jo også tepper av håret dems, det fikk vi også se! Fangedraktene fikk vi se. Alt var heavy shit!

Etter det dro vi til Auchwish. Regner med at de fleste har hørt om det. Det første vi så var piggjerder og et gamelt jernbarnespor. Før vi gikk av bussen husker jeg vi fikk høre at det var like stort som 16 store fotballbaner! Vi fikk se doene de hadde gått på, byggningene de hadde sovet i, vi fikk se rester av kasskamrene, så gamle utsiktstårn og dere vet den høye byggnignen du ser på filmer oppi der var jeg og du så ut over hele. Ikke rart at ingen klarte å rømme. Det verste med alt å være der var å gå ned togsporene. Tanken på at uskyldige mennesker ble ført ned der, er helt vilt. Når du er der, er alt uvirkelig og vilt. Du klarer ikke å forestille deg det liksom. Etter vi var ferdig der fikk vi velge om vi ville dra tilbake til hotellet eller dra til et stort badeland. Jeg gjorde det, og det var sykt stort. Vi måtte skaffe oss selv skyss tilbake til hotellet og taxien kosta 10 slotti eller noe og det er 20 kr i norske, 20 kr!  

Dagen etter var vi i Krakow by, for en vakker by! og så mye bra shopping. Skulle ønske jeg hadde fått sett litt mer, fikk bl.a annet ikke vært i kirken der. :( Det var kjempe varmt den dagen så vi kjøpte oss iskald drikke og det var sinsykt godt. En kompis av meg tok tatto på rompa og greier, så haha! Alt er billig der, du blir nesten sjokka hver gang. Vi var der dagen etterpå også men da regna det! Vi dro derretter videre til et annet hotell i polen der vi ikke fikk lov til å gå ut av hotellet enn gang for det var så farlig. Vi kjørte buss gjennom et strøk jeg husket å sett før, det var nemlig fra en film jeg husket bygningene. Jeg har sett så utrolig mange filmer fra 2 vk. Husker ikke hvor mange enn gang! Vi gjorde omtrent det samme på hotellet der.

Dagen etter så dro vi til Tyskland, først så var vi Sachsenhausen. Der satt vi inne i et hus der noen som mente på at alt det som skjedde skjedde ikke så de prøvde å tenne på det. Forfedre av en jeg kjenner satt der inne.. Vi fikk rund tur der også og husker vi så en greie der de dro bein , armer gud vet hva i alle retninger ja helt du de døde osv.. vi så også rester av et gammelt bygning der fangene hadde blitt sendt for "undersøkelse" der hadde de bedt de å stå inntil en vegg, men det som var med den veggen var at det var et lite hull og bak der sto det en og skøyt.. Skjønner ikke hvordan de klarte det!  Noe jeg glemte overnfor, var også i saltgruvene i Polen, men kan skrive om det en annen gang!  'Vi fikk også se et sted der de hadde skjært av f.eks.tattoveringer og lagd lampeskjermer. De hadde også syd i sammen noen og de hadde skjært de opp og sjekket. Vi fikk også se fangehull.. Etter vi var der dro vi til et lite søtt hotell i Tyskland der vi var i en natt. For å si det sånn det første hotellet var det absolutt beste, var jo basseng og greier.  Jeg husker ikke hvilke dager vi var hvor men vi var også i Berlin en liten tur og prisene der var mye høyere der enn i Polen for å si det sånn. Vi fikk se Berlinermuren. 

Den siste konsentrasjonsleiren vi var i, var Ravensbuck. Det var kvinneleiren. Der ble det gråting fra alle kanter. Først begynte det med å guide vår fortalte om babyer , hva som skjedde med de. Hvis du vil vite kan du søke på nettet, alt er forferdelig! Da grå vi jentene iallefall. Vi fikk vite at de sa at det ikke var lov med mensen, og heldig for fangene så fikk de såpass lite næring at de mista det alle som en. Guiden vår fortalte at ho ene som hadde vært der, hadde ikke dusja på TO år! Vi fikk se rester av dusjene. Så fikk vi høre historier. En historie var at det var en gutt som mista bamsen sin mens han holdt moren i hånden og som alle barn gikk han tiilbake til bamsen sin, og det endte med at vokteren slo han i hjelp med geveret mens moren så på! 

her er da bamsen..

Den gangen der ble kvinnen tvunget til å løpe nakken mens en SS-offiser sto uten for å skøyt og hadde de ikke blitt skutt måtte de løpe fram og tilbake helt de var skutt. Tenk for en forferdelig følelse.. 

Det var da alle leirene jeg har vært i. Jeg gråt som sagt mest i Ravensbruk og vi la roser på vannet og hadde et minuttsstillhet etter det dro vi til båten som skulle frakte oss til Sverige. Det var godt og litt trist å komme hjem. Det ble veldig mye drama på turen og mye tull så ja. 


Birkenau

Birkenau

Krakow

Berlin

Sacsenhauen

SacsenhausenGamle dusjen..

 

Hva tenker du?

 

Juliane

 
"Denne huleboeren kan være opprinnelsen til hele menneskeslekten"

Åh jeg syns dette er så spennende. Tenk at de har funnet vesner som levde for to millioner år siden! Kanskje vi nå får svar på alt! Man ser på hodeformen til huleboern at det ikke er menneske hodeform, jeg selv syns den ligner litt på en ape i munnen. Jeg har egentlig lyst til å bli arkelog, jeg elsker sånne ting. 2 vk er jeg også stor sans for, har sett utalige filmer som er basert fra 2 vk og jeg har selv vært i tre konsentrasjonsleirer med trinnet på u.s. Jeg kan fortelle litt om det i morgen. Det er to år siden vi var der, men jeg husker forsatt masse fra den turen. Men over til huleboern. Den ble funnet i Sør-Afrika og det sies at han og en voksen hunn hadde falt ned i et hul. 

Håper de finner mer og at de finner mer ut om åssen mennesket oppsto!

HER er linken til innlegget fra VG.no.

Igjen så håper jeg dere har en fin fin kveld.

 


Her er bilde fra den ene konsentrasjonsleiren vi var i, husker ikke navnet nå, men den ligger i Tyskland.

Mista dessverre mange av bildene mine da den gamle pcen min klikket..

Har dere vært på den turen?

Juliane
My family is simple the best!

Nå sitter jeg sammen med søstra mi, mor og far og ser på film som vi leide i går.Den heter S.W.A.T og hittil er den kjempe bra! Handler om snikskyttere osv. På jobb i dag var det kjempe masse å gjøre, ble utrolig sliten og har bare vært slækk helt siden jeg kom hjem. Blir ingen bilder i dag, har ikke fått tatt noen bilder og kamerat mitt på lades opp. 

 Hva gjør du i dag?

Juliane
Jobb

Nå fyker det avgårde til jobb. Har dårlig tid. Vi snakkes. Ha en fin fin lørdag!

Juliane
outfit

Skriver et innlegg i all hast slik ser jeg ut i kveld. Ble litt dårlig bilde pga lyset. 


jumpsuit fra Bikbok, sko fra Bianco. Kos dere i kveld! Det skal jeg!

Juliane
Happy, happy birthday darling

Min kjære venninne ble 18 år i dag. Skal bort til henne etterpå og feire til all night long! Kan (hvis jeg rekker) legge ut hva jeg skal ha på meg, eller jeg skal ha på meg jump suiten jeg la ut bildet av i går.  Gleder meg kjempe masse til en kveld med god jentene mine og møte hennes venner å!  I dag fikk hun kake av meg på skolen, som jeg hadde baka helt selv. Hun ble kjempe glad og syntes den var god så det var vell fullført. 

Nå skal jeg snart spise TACO<3<3 Er driiiiiit sulten. Har hatt 5 TIMER med gym i dag så du kan si jeg er sliten og merker at jeg begynner å bli støl skal kanskje trene før jobb i morgen også.
Går idrettslinja, hvis noen lurte!

 
Everything can be hiden behind a smile, but really. Now I smile for real! Good friends, family and at last a wonderfull boyfriend <3

Hva skal du i kveld?

Juliane
clothes, friends, boyfriends, shoes. A girls best friend!

Hei! I dag har jeg vært å shoppa IGJEN! Kjøpte meg bare to overdeler og en jumpsuit. Og jeg og søster kjøpte sko til mamma. Ilse Jacobsen støvletter. Jeg har faktisk vært i butikken hennes i Danmark. En liten søt butikk på et hjørne. Den ligger i Hornbæk ikke så langt fra helsingør.  Kosa meg faktisk på skolen i dag, vi var en hel jentegjeng som satt på krakkene i gangen og spiste og snakket. Det var utrolig kost! Koste meg også med søstra mi stad. 


BikBok 199 ,- fikk 30 % på alt!
Nå er det snart nattan. 
Hva syns du?

Juliane
"Shoes, make up, things which make a girl happy"


Sko fra Euro sko. 599 ,-
tricoler fra l'oreal 139,- h&m

eyeliner fra Isodora 69,50 ,- h&m
 

Måtte bare kjøpe skoene. Har siklet etter de hele uka og tok endelig fingra fatt og kjøpte de, love them! Kjøpte også noe sminke.  Elsker sotta øyer!

Vurderer om jeg skal dra på VIP åpning på Bikbok på Amfi Borg. Men kommer mest sannsynlig til å komme masse jenter!

Hva syntes dere om innkjøpet mitt?

Juliane
"They said that it's a human who makes you happy, but I know that even cats can make you happy"


 Lille pus<3

Juliane
Innkjøp

I dag i fritimen var jeg med min kjære venninne, og jeg fant en kjempe fin hettegenser og den er sykt deilig. Jeg hadde jo sånn  50% rabatt så det ble 149,- i steden for 299,- . Haha jeg ELSKER rabatter. Genseren er så klart kjøpt på Bikbok. Bare må si at det bildet jeg skal vise dere er nå i veldig dårlig kvalitet. Bildet ble sinsykt mørkt og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. Har kanskje med lys i stua og gjøre osv. Men den er iallefall mørkeblå og er av merket redbird!


Null sminke, vakkert!

Hva syns dere?

Juliane 
Header.

Da har jeg fått meg en header som søte og snille loviseha.blogg.no har laget HER ser dere bloggen hennes og HER er siden hennes på facebook. De bildene er egentlig fra i tidlig sommer, men er de bildene jeg er fornøyd med så langt. Beholder nok denne en stund. I dag fant jeg ut at mine kjære venninne og mine kjære sidekamerat har blogg. Stine Wenberg er navnet og her er bloggen hennes. Hun sa noe sånt som at vi skulle se hvem som kom først på topplista. Haha hva syns dere? Hadde vært gøy, det skal jeg ikke legge skjul på. Men skal jeg på den lista så skal jeg det for at folk liker bloggen min og liker det jeg skriver og legger ut. I dag var en slitsom skoledag, hvertfall de første to timene. Da hadde vi geografi og det eneste vi snakket om var jorda hvordan jordskorpa osv var. Håper vi snakker ommer spennende ting neste gang. Klarte også å få en sprek i den NYE iphonen min, understreker NYE. Ja jeg hadde den i en og en halv uke også skulle jeg bare legge den fra meg oppe på sånn stein port vi har og da ble det sprek. Jeg la den fra meg. Skal få byttet skjerm for som mulig. Går bare å irriterer meg over den sprekken... Hadde iphone 3gs i over et år og i den hadde jeg bare riper. Og den mista jeg i trappa og overralt uten at den gikk i stykker. Åh lå å irriterte meg hele nattan. Hva syns dere? 

Juliane
Les mer i arkivet » November 2015 » Juli 2015 » Januar 2015


Jeg er en jente på 21 år som bor i Moss men er egentlig fra Sarpsborg. Jeg jobber og bor sammen med kjæresten min. På denne bloggen vil mine tanker og meninger komme, men også mine interesser sånn som mote, foto, hest og ting jeg brenner for.

For kontakt:
Julianeko_94@outlook.comhits